Ljusdesign

Det är idag allt vanligare att ljuskompetensen efterfrågas och Nyréns har under flera år samarbetat med olika konsulter när det gäller ljusdesign. I september 2019 startades det nya kompetensområdet med syftet att stödja arkitekter, inrednings- och landskapsarkitekter i frågan om ljus i alla möjliga typer av projekt och i projektets olika skeden. Nyréns Ljus kommer att arbeta med ljus i såväl egna uppdrag som åt andra arkitektkontor, fastighetsaktörer och kommuner.

Carl Nyrén behärskade ljuset väl oavsett om det handlade om dagsljus eller belysning. Han påpekade redan då att det fanns för många armaturer att välja på och valde istället att använda några egenritade armaturer. Dessa har levt under en lång tid i hans projekt. Ljusdesign handlar dock inte bara om att välja armaturer. I första hand uppfyller ljus en funktion förstås, men framförallt skapar ljuset rum och atmosfär. Och idag lever vi en mer komplex värld, ljustekniken utvecklas ständigt och en trend inom yrket är att belysa för mycket både interiöra och exteriöra miljöer. Det är därför oerhört viktigt att arbeta medvetet och hållbart med ljus och i tätt samarbete med alla andra discipliner.

För mer info, läs pressmeddelandet som publicerades i samband med öppnandet av Nyréns Ljus.

Vill du veta mer om ljusdesign? Kontakta mig.

Nicolas Philip

Ljusdesigner MSc

Telefon
076 094 2977

E-postadress
nicolas.philip@nyrens.se

Nyréns Ljus erbjuder följande tjänster/jobbar i följande skeden:

  • Behov -och platsanalys, belysningsprinciper, interna tester och probelysningar, ljusberäkningar, armaturspecifikation, ritningar (armaturplacering och detaljritning), styrningsprinciper, riktning och programmering
  • Programhandling, system -och bygghandling, uppföljning av bygget