2019-10-23

Nu öppnar Nyréns Ljus

Efter ett långvarigt samarbete mellan Nyréns Arkitektkontor och ljusdesignern Nicolas Philip startas nu Nyréns Ljus. Efterfrågan på ljuskompetens ökar allt mer. Nu kommer beställare att erbjudas ett större helhetsgrepp.

”Hos Nyréns samlas många kompetenser under ett och samma tak. Vi är glada att genom Nyréns Ljus kunna erbjuda professionell ljusdesign i både egna uppdrag och åt fastighetsaktörer, kommuner och andra arkitektkontor”, säger Ulrika Bergström, VD på Nyréns.

Nicolas Philip har de senaste åren jobbat med bland annat Kalvhagen och Inre Hamnen i Norrköping, Slottsskogsvallen i Göteborg och Kiruna stadsomvandling.

”Nyréns och jag har jobbat tillsammans i många uppdrag och har haft ett lyckat och roligt samarbete. Jag ser fram mot att driva den nya avdelningen och att stötta arkitekter, inrednings- och landskapsarkitekter med ljus i alla typer av projekt och i projektens olika skeden”, berättar Nicolas Philip, ljusdesigner på Nyréns.

Gestaltning av ljus är en kreativ process som kräver både tekniska och estetiska kompetenser. Det är vanligt att en ljusdesigner är involverad i planeringen av projekt, oavsett om det handlar om exteriöra eller interiöra miljöer. Bästa resultat uppnås genom nära samarbete mellan ljusdesigner och arkitekter. Ju tidigare man börjar tänka på ljussättning desto bättre för slutresultatet.

”I första hand uppfyller ljus förstås en funktion, men inte bara det – ljuset skapar rum och atmosfär och ska integreras i arkitekturen utan att ta över” säger Nicolas Philip, ljusdesigner på Nyréns.

Nicolas Philip är i grunden utbildad till fysiker och har jobbat i fem år som teknisk projektledare. Därefter utbildade han sig till ljusdesigner MSc vid KTH. Nicolas kommer närmast från ÅF Lighting och innan dess Black Ljusdesign.

Mer info om ljusdesign på Nyréns finns här. Läs även pressmeddelandet med anledning av öppnandet av Nyréns Ljus. 

Kontakta Nyréns Ljus

Tillbaka till nyheter