">In english

Trehörningen 24, Nynäshamn

Bostäder, nybyggnad

Vid vattnet på ön Trehörningen i Nynäshamn ligger fyra strandhus och två skogshus som tillsammans utgör en enhet med 32 bostadsrättslägenheter. Husen är placerade likt en solfjäder böjd efter strandens kant. Från vägen till området når man husens entréer. Parkering finns i skogshusens souterräng och i böjda garagebyggnader i områdets utkant. Lägenheterna är ljusa och luftiga med stora balkonger mot havsutsikt, vissa hus har även balkong mot skogen och kvällssolen. Några lägenheter har öppen spis.

Läs mer

De bakre husen har en dov mörk blå färg för att smälta in i berget och samtidigt anknyta till havet. De främre husen har en ljusare färg för att teckna sig tydligare mot berget, upplevas som lättare och ta till vara ljuset. Arbetet har legat till grund för planarbete och fortsatt projektering. Husen längs med berget är smala med två lägenheter per plan. Lägenheterna har två balkonger riktade mot både havet och skogen. I souterräng ligger husens entré och lägenhetsparkeringar inskjutna mot berget.

Projekttyp
Kompetens
Fakta
Ansvariga arkitekter
Maria Uddén, Lars Gauffin
Foto
Max Plunger
Antal bostäder
32 lägenheter, 55+
Kund
AB Kurortsverksamhet
År
2006
Kontaktperson