">In english

STIM's huvudkontor

OMBYGGNATION AV STIM:s BEFINTLIGA LOKALER VID GÄRDET I STOCKHOLM

När STIM, Svenska tonsättares internationella musikbyrå, ville göra om sitt befintliga kontor fick Nyréns Arkitektkontor uppdraget att förändra planorganisationen på alla 4 plan med ca 80 arbetsplatser och personalutrymmen. Vi har även uppdaterat delar av lokalerna såsom entré, personalmatsal, ”Greenroom”/kafferum och tysta rum.

Läs mer

Konceptidén vi hade för STIM:s omarbetade kontor var att ge lokalerna lite glamour med inspiration från musikbranschen. De befintliga kontorsmöblerna behölls medan det i gemensamma ytor såsom entré, personalmatsal, kaffehörna och tysta rum valdes ny inredning.

Personalmatsalen fick behålla sitt befintliga läge men uppdaterades med ny köksuppställning, nytt trägolv, nya möbler, textilier och armaturer. Kaffehörna med plats för flygel lades i anslutning till personalmatsalen. Inspirationen till inredningen av detta rum hittade vi i ordet Green room - som inom nöjesbranschen används för det utrymmet i en teater eller konsertlokal som fungerar som väntrum och lounge för artister före och efter ett uppträdande och under showen när de inte är engagerade på scenen. Nya möbler, matta, textilier och armaturer valdes till detta rum. Även entrén och de mindre mötesrummen fick ny inredning.

Läs också om vårt skissförslag för nybyggnad av kontor och bostäder på STIM:s befintliga tomt vid Gärdet här

Projekttyp
Fakta
Storlek
LOA ca 2800 kvm.
Team
Maria Uddén (uppdragsansvarig) Kristina Jonasson, Kristina Jentzen, Oscar Pyk
Foto
Max Plunger
År
2009
Kontaktperson