">In english

Sickla galleria

Nacka

År 2006 vann Nyréns Arkitektkontor ROT-priset för Sickla Galleria. Som en naturlig följd av den framgångsrika handelsplats som Sickla köpcentrum har blivit, utökade man gallerian under våren 2009 genom att skapa Sickla Galleria etapp 2. Gallerian är ett populärt shoppingcentrum i 4 plan som innehåller butiker och restauranger.

Läs mer

År 2005 invigdes första delen av Sickla Galleria i en äldre industrifastighet i Sicklas nordöstra del. När man 4 år senare valde att expandera gallerian genom en ny etapp rev man den intilliggande Simbaverkstaden från 1960-talet och ersatte den med en ny byggnad uppförd i samklang med äldre industribyggnader i området.

Gallerian har entréer mot Evenemangsplatsen, Järnvägsgatan och Smedjegatan men kan också nås via en ny gångbro över Värmdövägen för de som kommer till området med kollektivtrafik. Över butikerna finns två parkeringsplan med över 300 platser.
Gallerian har murade fasader med stora glaspartier och parkeringsplanen är helt glasade.  Gångbron är en kombinerad stål- och betongbro och kommer vara öppen under gallerians öppettider.

De äldsta delarna av Sickla Galleria bevarar i den höga f.d.packningshallen industritraditionen i ett stort och luftigt rum som får dagsljusinsläpp genom hallens högt sittande lanterniner. Den nya gallerigången påminner genom golvmaterial, butiksfasader och innertak om byggnadernas tidigare industrianvändning.

Projekttyp
Kompetens
År
2007