">In english

Nyréns Kontor, Södermalm, Stockholm

Om-, till- och nybyggnad

Nyréns nya lokaler bygger på öppenhet och gemenskap i ett stort ljust rum. Rummet består av en arbetsdel i norr och en arbetsdel i söder, en galleridel i väster, en mittdel kring ljusschaktet och en rumsdel i öster. Rummet förmedlar en kreativ arbetsmiljö där både medarbetare och besökare på ett öppet sätt konfronteras av våra projekt och vår verksamhet.

 

Läs mer

Arbetsdelen är överskådlig och öppen med arbetsplatser grupperade mellan pelare. I pelarraden finns projektförvaring som också fungerar som mötesbord. Varje arbetsplats är ergonomiskt utformad för varierat arbete med höj- och sänkbara arbetsbord. Inredningen har ett enkelt formspråk med oregon pine som återkommande träslag och med målade ytor i svart, vitt, grått och rött.

Längs västfasaden ligger galleriet, som är en öppen yta för informella möten, lunch, kaffe, samling och fest. Här finns även bibliotek och materialsamling. Entrén och receptionen fungerar som en knutpunkt där man överblickar hela rummet. Från entrén når man rumsdelen med mötesrum, toaletter, snickeri, serverrum med mera. Hela den östra väggen består av förvaring med skåp och hyllor.

Projekttyp
Fakta
Ansvariga arkitekter
Anders Pyk, Pontus Pyk
Medarbetare
Maria Karatsoidou, Karin Broms
År
2003
Kontaktperson