">In english

Nordiska Akvarellmuseet

Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn på Tjörn ligger på pålar ute i havet.

Inredningen har utformats i nära samarbete med husarkitekterna Niels Bruun och Henrik Corfitsen samt beställarnas ombud Åke Brisvall. Vi har mött den eleganta lite hårda arkitekturen, som har välarbetade detaljer och ytskikt, med oljad alm som inte försöker likna utan som mer är ett kompletterande tillskott. Almen är basen i special ritade hyllor och skåp som anpassats i nischer och räcken. Almen har huggits ner i stor omfattning i Sverige på grund av almsjukan, så det kändes mycket självklart att ta till vara det träslaget. Dess bruna varma trä lyfter husets grå betong.

Receptionsdisken är som en kub med fronter i varmvalsad stålplåt som vaxats. På Bockholmen, mitt emot museet, ligger fem friliggande små gästateljéer med sovloft. Dessa har fått specialritad inredning, enkel och praktisk i alm och vitt.

Läs mer

Ansvarig inredningsarkitekt Karin Nyrén
Medarbetare  Matti Klenell

Projekttyp
År
2000