">In english

Euroclear, kontor i Stockholm

Hyresgästanpassning i nybyggnad

När kontraktet på Euroclear svenska lokal höll på att gå ut sammanföll det med att kontoret skulle anpassas till företagets internationella struktur. Nyréns inredningsarkitekter fick uppdraget av Tenant & Partner att göra förstudier och lokalprogram för att sedan utforma de helt nybyggda lokalerna så att de överensstämmer med företagets värderingar och verksamhet. Uppdraget för skyltar och foliering har tillkommit i efterhand.

 

Läs mer

Vårt uppdrag har bl.a. innehållit att göra en planlösning med plats för 130 arbetsplatser och personalutrymmen. Vi har också gjort en inbjudande receptions-, lounge- och konferensyta som skall fungera för kundmöten och även informationsmöten med personalen.

Lokalen är disponerad i två delar, en extern och en intern med stränga säkerhetskrav. På grund av detta har man konferensrum i den externa delen för kunder och i den interna delen för personal. Företaget har önskat att den externa delen ska utstråla professionalism och diskretion utan att vara lyxig. Man ville att den interna delen skulle vara modern och dynamisk.

Några av ledorden i projektet har varit effektivitet, tillgänglighet och flexibilitet. Man har också velat att inredningen ska kännas ljus, luftig, otraditionell och ha rena linjer. Inredningen har därför ett enkelt formspråk med vitbetsad ask som återkommande träslag och med målade ytor i grönt, gult och vitt.

Fakta
Team
Kristina Jonasson, Kristina Jentzen, Ebba Engelbrektson
Grafik
Viktor Kjellberg
Foto
Euroclear och Viktor Kjellberg
År
2011
Kontaktperson