">In english

NYHETER

Nu visar vi planer på ny märkesbyggnad vid Slottstorget i Gävle

2021-02-19

Gävle kommun går vidare med planerna på ett nytt kultur- och bildningscentrum mitt i stan. Under en pressträff den 19 februari visade kommunen och Nyréns Arkitektkontor upp illustrationer av den nya byggnaden. Nyréns tilldelades uppdraget i april 2020 och har sedan dess utvecklat den nya mötesplatsen som kommer att innehålla bland annat stadsbibliotek, konsthall, hörsal, café, bio och ytor för kreativt skapande och studier. Byggnaden ska samspela med både den lägre bebyggelsen i Gamla Gefle och mot det öppna offentliga stadsrummet vid Slottstorget.

Läs mer i vårt pressmeddelande och på Gävle kommuns hemsida

Vill du veta mer om arbetet med kultur- och bildningscentrum i Gävle, kontakta Johan Forsman Sachs

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012