">In english

NYHETER

Nyréns tror på forskning - Biomedicum slår nu upp sina dörrar!

2018-09-27

Vi är glada och stolta över att ha bidragit till den nya forskningsbyggnaden Biomedicum som nu slår upp sina dörrar. Nyréns Arkitektkontor har gestaltat, projekterat och genomfört samtlig inredning för ett av Europas största laboratorier för experimentell forskning.

Vi inredningsarkitekter på Nyréns har haft förmånen och förtroendet att arbeta i projektet från tidigt programskede 2011 hela vägen fram till inflytt 2018. Vi har arbetat nära och tillsammans med vår uppdragsgivare KI Fastighetsavdelning i processer som involverat verksamheten genom medarbetare inom alla Biomedicums skiftande områden.  

Ta chansen att besöka Biomedicum under lördagens öppet hus den 29 september. Upplev miljön och ta del av det senaste inom t.ex. stamcellsforskningen. Prova-på hur det är att forska! Upplevelser utlovas för både barn och vuxna. 

Läs mer om lördagens öppet hus nedan: 

Kalenderhändelse om öppet hus 

Stamcellsymposium under öppet hus

Facebook-eventet om öppet hus

 

Bakgrundsinfo om uppdraget och Biomedicum
Biomedicum är ett av Europas största laboratorier för experimentell forskning. 5 institutioner har valt att flytta samman i den nya byggnaden. Här samlas således flertalet av Karolinska Institutets forskare på Campus Solna. Detta ger Karolinska Institutet en unik samlingspunkt för gränsöverskridande forskning och samverkan. Laboratoriet kommer att ha direktförbindelse med Nya Karolinska universitetssjukhuset. Därigenom stärks utbytet mellan klinisk och experimentell forskning.

Byggnaden rymmer ca 1600 personer med en verksamhetsyta på ca 46 000kvm. Nyréns arkitektkontor har haft uppdraget att projektera samtlig inredning i Biomedicum. Arbetet har omfattat alla i byggnaden förekommande verksamhetsmiljöer såsom kontor, mötesrum, konferensrum, hörsal, lunch- och pausrum, fakultetsklubb, laboratorier av vitt skilda slag samt en publik ljusgård med mingelytor och café.

Biomedicum är en forsknings- och högskolemiljö som ska inbjuda till gränsöverskridande möten och nya former av samarbeten. Höga krav har ställts på miljön där projektet och Nyréns inredningsarkitekter eftersträvat ett moderns och samtida uttryck som håller över tid, som är robust och samtidigt elegant.  

Läs mer om uppdraget här.

 

 

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012