">In english

NYHETER

Vallentuna bibliotek - rankat som ett av Europas bästa!

2018-01-12

Library Ranking Europe (LRE) har recenserat Vallentuna bibliotek och ger biblioteket för andra gången på två år, fem stjärnor av sex möjliga, med omdömet "excellent". Bibliotekets centrala placering och husets välkomnande atmosfär är några av sakerna som bidrar till att Vallentuna bibliotek rankas högt av bedömare.

Vallentuna kommun beslutade i maj 2007 om förslag till nytt kulturhus och bibliotek. Kulturhuset skulle placeras som en solitär byggnad i Kommunalhusparken och få en central roll som Vallentunas nya kunskaps-,kultur-och informationscentra. Nyréns Arkitektkontor fick efter parallellt uppdrag det stora förtroendet att rita såväl byggnad som utemiljö och inredning.

Läs mer och se bilder på projektet här: Vallentuna kulturhus

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012