">In english

NYHETER

Carl Nyrén 100 år!

2017-08-07

2017 firar vi Carl Nyrén hundra år! Det uppmärksammar vi genom att lyfta fram ett antal av Carls projekt från 1950-talet till 1990-talet.

Det blir en resa från det tidiga 50-talet och Baldersskolan i Danderyd, via 60-talet och Stockholms Sparbank i Stockholm city till 90-talet och Vitlycke museum i Tanum. Under året presenterar vi ett antal projekt som synliggör Carl Nyréns arkitekturfilosofi och de projekt som lett till att Carl fått epitetet "ljusets och enkelhetens mästare".

Vi på Nyréns förvaltar och utvecklar Carls arv och har missionen att föra Nyréns in i framtiden. Därför kommer varje projekt presenteras i text och bild och med blicken riktad mot framtiden.Vad innebär framtidens skola, religiösa rum, kontor och museum? Följ oss på vår tidsresa under 2017!

VILLA NYRÉN
En självklar Carl Nyrén-klassiker är den egenritade villan i Bromma utanför Stockholm, där Carl bodde tillsammans med sin familj från 1962.
I samband med att Carl Nyrén skulle ha fyllt 100 år tillfrågades Karin Nyrén (inredningsarkitekt och dotter till Carl) om att skriva en text om villan.
Läs hennes text och se bilder här


VÄSTERORTSKYRKAN
I serien Carl Nyréns klassiker har vi nu kommit till Västerortskyrkan som invigdes den första advent 1956 som första kyrka i Vällingby. Det var ett antal familjer från Blackeberg som bildade en ny missionsförsamling, sökte bygglov och tog lån för att bygga både kyrka och bostadshus. Läs mer här


BALDERSSKOLAN
Först ut i vår serie Carl Nyréns klassiker är Baldersskolan i Danderyd som stod klar 1954. Skolan är ett exempel på utformning utifrån Carl Nyréns ideal för en god skolmiljö. Läs mer här

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012