">In english

NYHETER

1:a pris i tävlingen Inre hamnen!

2016-12-22

Nu står det klart att vårt förslag Koolkajen vinner första pris i gestaltningstävlingen för parker och kaj i Inre hamnen! Det innebär att vårt förslag kommer att ligga till grund för kajpromenaden och badet i Inre hamnen i Norrköping. 

Just nu planeras för utvecklingen av den nya stadsdelen. En viktig del av området kommer att vara de gemensamma platserna; kajerna, parkerna  och badet. För att göra dessa områden så bra som möjligt bjöd Norrköpings kommun vintern 2016 in till en projekttävling. Uppdraget var att illustrera och förklara hur parker, kajer, bryggor och bad i området skulle utformas.

Nu har två vinnare utsetts, förstapristagaren är vårt förslag Koolkajen. Förslaget Bygga brygga av A&J, Andersson  & Jönsson Landskapsarkitekter AB har tilldelats andra priset. Nu ser vi fram mot nästa steg - att tillsammans med kommunen att utveckla de mest centrala delarna av Inre hamnens kajområde!

Ur juryns motivering:
”Med ett genomtänkt och innehållsrikt förslag målar Koolkajen upp en bild av Inre hamnen som en ny urban och livskraftig stadsdel. Förslagsställaren har på ett finstämt sätt tagit in platsen och dess detaljer för att skapa ett förslag som fångar Inre hamnens karaktär och tar den till en ny nivå.

Kajen som i sitt uttryck flörtar med en strandpromenad i Los Angeles, erbjuder en mängd aktiviteter, olika typer av platser, en livfull brokighet och rymmer något för alla. Brygglandskapet adderar ytterligare en struktur och bryter ned det storskaliga kajrummet till en mänsklig nivå med sina olika rumsbildningar.”

Läs pressmeddelandet här: Nyréns Koolkajen vinner 1:a pris

Nyhet om tävlingen och intervju med landskapsarkitekt Cecilia Österholm i SR: "Koolkajen" vinnande förslag i Inre hamnen

Läs mer om projektet och tävlingen här: Next Norrköping - Inre hamnen

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012