">In english

NYHETER

Stockholms stadsbibliotek förnyas

2016-10-03

Nyréns Arkitektkontor, Unik Fabrik och In Praise of Shadows medverkar till förnyelsen av Stockholms Stadsbibliotek. Vi har gemensamt tilldelats inredningsuppdraget i samband med upprustningen och utvecklingen av Stockholms Stadsbibliotek.

”Det här är det mest fantastiska jobb man som arkitekt kan få. Stockholms Stadsbibliotek är en av Stockholms mest värdefulla, attraktiva och populära byggnader historiskt sett, det är med glädje vi engagerar oss i ett projekt med en så tung kulturell och demokratisk kontext”, säger en mycket glad Eva Nyberg, uppdragsansvarig inredningsarkitekt.

Huset, som ligger i hörnet Sveavägen och Odengatan, ritades av Gunnar Asplund och stod färdigt 1928. Biblioteket är känt världen över och är en kronjuvel när det gäller svensk arkitektur. Stockholms stad planerar nu för en upprustning och utveckling av Stadsbiblioteket.
Vi ser fram mot att medverka och lösa uppgiften att skapa ett nutida, levande och mångfacetterat Stadsbibliotek som en ny och inbjudande mötesplats för människor i alla åldrar och från alla delar av Stockholm och världen. Vi ser också fram emot att i samarbetet med verksamheten och ansvariga arkitekter för upprustningen av Stadsbiblioteket, Caruso St John Architects, åter lyfta Stadsbiblioteket till det moderna och visionära bibliotek det var när det öppnade.

Verksamheten som riktar sig till barn kommer i det upprustade huset att bli dubbelt så stor som det nuvarande. I barnens bibliotek skapas möten mellan olika kulturer. Här möts barn och vuxna på samma villkor. Ambitionen är att skapa stimulerande miljöer för fantasi, lek och upptäckarlust som väcker barns intresse och nyfikenhet.

Läs mer om projektet på Stockholms stads webbplats: http://bygg.stockholm.se/stadsbiblioteket

Läs mer om våra samarbetspartners: In Praise of Shadows: inpraiseofshadows.se Unik Fabrik: unikfabrik.se

 

 

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012