">In english

NYHETER

Jämställd plats i Trelleborg invigd!

2016-06-17

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har vi utforskat ämnet jämställda offentliga miljöer. Tillsammans med högstadieungdomar, Trelleborgs kommun och Lunds universitet har vi genom analys, dialog och skissarbete utformat en tillfällig plats på Övre i Trelleborg. Övre är en tidigare busstation och ett intressant framtida stadsutvecklingsområde som i en övergångsperiod står tomt. Målet har varit att skapa en offentlig plats där alla känner sig hemma. Projektet har genomförts med stöd från Boverket till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer.

Fredagen 27/5 invigdes platsen med fest för alla trelleborgare. Det blev en härlig eftermiddag med många intresserade besökare som satt i skuggan under palmerna, spelade pingis vid det runda pingisbordet, målade väggarna prickiga, åt mat från den gula foodtrucken och umgicks. Platsen är ett fullskaletest av framtida Övre och kommer att finnas åtminstone fram till oktober.

Se filmen här

Läs mer här

Trelleborgs Allehanda 28 maj 2016

 

Arkitekten nr 8 2016

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012