">In english

NYHETER

Nyréns designar nya bostäder i Bromma

2016-06-14

Nyréns Arkitektkontor har tillsammans med SKB och HSB fått markanvisningar av Stockholms stad för nya bostäder i stadsdelarna Södra Ängby och Blackeberg. Flerbostadshusen i Nyréns förslag bidrar på ett varsamt sätt till förtätningen av området.

Samarbetet med SKB innehåller cirka 120 hyreslägenheter fördelade på åtta hus på Blackebergsvägen.
- När vi tagit fram förslaget till husen på Blackebergsvägen har vi försökt att hitta ett uttryck och en identitet som förhåller sig väl till den befintliga bebyggelsen i Södra Ängby och Blackeberg. Landskapets förutsättningar har varit vår utgångspunkt och vi har försökt placera husen varsamt, säger Tua Franklin som är arkitekt på Nyréns.

Markanvisningen som Nyréns fått tillsammans med HSB omfattar sex flerbostadshus med cirka 130 bostadsrättslägenheter längs Blackebergsbacken på den norra sidan.
- Att passa in husen i naturen har varit en av de stora utmaningarna, berättar Johan Forssman, arkitekt på Nyréns. Vår ambition har varit att göra ett så litet markavtryck som möjligt. Vi jobbar med kvalitativa och hållbara material och färgskalan är inspirerad av platsens natur. Mellan husen finns stigar upp till Blackebergsskogen och yta för samvaro och vistelse, fortsätter Johan Forssman.

Läs mer hos SKB

Läs mer hos HSB

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012