">In english

NYHETER

Modell av Josef Franks fantasihus ställs ut på Svenskt Tenn

2016-02-09

Just nu kan man njuta en modell av Josef Franks fantasihus nr 9 i utställningen "As If By Chance" på Svenskt Tenn i Stockholm. Modellen är byggd av Nyréns modellverkstad efter ritningar av arkitekterna Mikael Bergquist och Olof Michélsen på Södergruppen. Modellen föreställer ett av de många fantasihus som arkitekten Josef Frank ritade men som aldrig blev uppfört. Just detta hus ingår i den samling som kallas ”9 brevhus till Dagmar Grill” och ritades 1947. 

Utställningen ”As If By Chance” speglar Josef Franks inredningsfilosofi Accidentismen – tanken att gestalta omgivningen som om den hade uppstått av en tillfällighet. I samband med Stockholm Furniture & Light Fair rekonstrueras tre interiörer av Josef Frank och modellen ingår som en del i utställningen.

Utställningen öppnar 9 februari och pågår fram till och med 29 mars 2016.

Läs mer om Nyréns modellverkstad här!

Läs mer om utställningen "As If By Chance" här!

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012