">In english

NYHETER

Angelägen frukostföreläsning om bostäder till många

2016-02-03

På Nyréns Arkitektkontor har vi en lång tradition av att planera bostäder med stor omsorg för brukaren och platsens förutsättningar.  Men hur fungerar framtidens bostäder? I Stockholm är det bostadsbrist och nu ska staden växa med 140.000 bostäder till år 2030.

Onsdag den 3 februari bjöd vi in till en frukostföreläsning med två perspektiv: mängd och mångfald. Morgonen inleddes med att Stockholms nya byggeneral Torleif Falk berättade om sitt uppdrag och om hur han ska få planprocesserna att löpa smidigt så att förvaltningar, politiker,  bygg-och bostadsbolagen samverkar.

Morgonen fortsatte med att Anna Braide Eriksson på Centrum för Boendets Arkitektur vid Chalmers berättade om sin forskning kring boendets sociala frågor. Hur kan vi som utvecklar och producerar bostäder möta den bredd i behov och drömmar som nu finns? hur planerar vi för nya familjesituationer, nyanlända utan bostad, nya förväntningar på stadsboendet och ökande intresse för att dela tillgångar med varandra.

Tack alla som medverkade till en bra och väldigt angelägen morgon om framtidens bostäder!

Läs mer om Nyréns bostadsprojekt här!

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012