">In english

NYHETER

Göteborgs stad besöker Årstadal för att diskutera social hållbarhet

2016-01-21

Nyréns har haft besök av Göteborg stads projektgrupp för Älvstaden och de sociala dimensionerna i stadsutveckling. Våra landskapsarkitekter Petra Lindeqvist och Maria Engström berättade om Stockholms planering för Årstadal och vårt omfattande uppdrag kring parkutveckling och analys av parker, torg och naturmark i området. På plats gick vi runt och upplevde stadsdelen under utbyggnad och tittade på hur skolornas och förskolornas utevistelse är löst. Vi diskuterade också vad Göteborg stad kan lära sig från Stockholms erfarenheter, och vilka utmaningar som finns för att uppnå en socialt hållbar stadsbyggnad i Älvstadenprojektet.

Läs mer om Älvstaden här

 

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012