">In english

NYHETER

Vi tar plats i debatten om framtidens hållbara byggande

2015-11-16

Våra globala klimatutmaningar och de insatser som kommer att krävas för en hållbar samhällsutveckling får just nu stort utrymme i samhällsdebatten. För oss som vill ta en aktiv roll i samhällsbygget, står frågorna på högkant – inte minst med tanke på att över 70 procent av städernas växthusgaser kan härledas till samhällsbyggande. Om vi ska komma tillrätta med situationen krävs radikala förändringar i sättet vi planerar, designar och bygger våra städer.

På Nyréns är vi övertygade om att byggnationer i TRÄ är en viktig del av lösningen. Under november kommer Nyréns VD Tomas Alsmarker att delta i ett antal spännande och framtidsinriktade samtal om utmaningar och möjligheter med TRÄ i byggnationen. Första tillfället är redan i nästa vecka, i samband med Moelvens Trämarknadsdagar 2015, den 19 november.

Knappt en vecka senare reser Tomas vidare till Beijing, för att medverka i ett svensk-kinesiskt ministermöte om hållbart byggande – där produkter från skogen står i fokus. I Beijing kommer Tomas, sida vid sida med andra representanter från Skogs-Sverige, att bidra med våra erfarenheter kring hur vi kan bygga med trä och på så sätt förse samhället med både klimatsmarta och vackra material och lösningar.

Läs mer här!

På bilden ses Linköpings bibliotek. Ett projekt där arkitektur, inredning och landskapsplanering samspelar till en sammanhållande helhet med mycket trä.

Läs mer om projektet här!

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012