">In english

NYHETER

Genom Dream Challenge vill vi inspirera unga i miljonprogrammets förorter

2015-10-29

Dream Challenge är en tävling där ungas egenmakt, framtidsplanering och privat ekonomi står i fokus. Programmet är utformat för att stärka kunskaper i t.ex. presentationsteknik och ledarskap. Dream Challenge har genomförts sedan 2013 och hittills har 500 skolelever fått ta del av programmet som är frivilligt efter lektionstid. Dream Challenge verkar i Husby, Akalla, Hjulsta, Rinkeby och Rissne.

Syftet med Dream Challenge är att öka gymnasiebehörigheten, framtidstron och självkänslan hos unga människor i miljonprogrammets förorter. Förhoppningen är att dessa unga ska få med sig nya verktyg att nå sina framtidsyrken och att vidga sina vyer för framtida mål.

För oss på Nyréns är Dream Challenge en möjlighet att dela med sig av yrkes- och livserfarenhet och samtidigt få en inblick i unga människor i miljonprogrammets förorter utmaningar och möjligheter. Det är få unga i dessa områden som har kunskaper om exempelvis stadsplanering och arkitektur. Att öppna upp ögonen för denna bransch är en fantastisk möjlighet.

Deltagande i programmet innebär att Nyréns arkitekter är inspiratörer, föreläsare, workshophållare och jurymedlemmar i Dream Challenge. Vi kommer också att bjuda in till mentorsfika med våra medarbetare.

Dream Challenge är initierat av A Million Minds genom Madeline Opira som pratade Miljonprogram vid Nyréns seminarium i Almedalen i år. 

Läs mer om Dream Challenge här!

Läs mer om vårt projekt Aktion Miljon här!

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012