">In english

NYHETER

Carl Nyrén presenteras i Den svenska arkitekturens historia

2015-09-10

I Fredric Bedoires praktverk Den svenska arkitekturens historia 1800-2000 är det arkitekturen som berättar historien om Sverige. Byggherrar och arkitekter, stilhistoria och byggnadsteknik sammanvävs med social utveckling och ekonomiska konjunkturer från den tidiga industrialiseringen fram till dagens postindustriella samhälle. Historien presenteras i två band med över tusen bilder. Carl Nyrén är en av de arkitekter som porträtteras och flera av hans byggnadsverk är rikligt presenterade med text och många fina bilder. Här kan man bland annat läsa om den egna villan i Bromma, Handelshögskolan i Göteborg och Missionskapellet i Lima. Den svenska arkitekturens historia ges ut på Norstedts förlag.


 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012