">In english

NYHETER

Täby park är ett av de största utvecklingsprojekten i Stockholm just nu

2015-06-18

Täby galopp ska förvandlas till stadsdelen Täby park med 6 000 bostäder och nästan lika många arbetsplatser. Den nya stadsdelen är ett av de allra största utbyggnadsprojekten i Stockholms län just nu och ett av Nyréns främsta stadsbyggnadsprojekt där vi arbetar tillsammans med bl.a. Erséus Arkitekter och Urban Minds. Vår uppdragsgivare är GEAB, Täby kommun och Viggbyholms gård.

Galoppfältet är ett riktigt stort område där själva galoppbanan bara utgör en tredjedel av ytan. När galoppverksamheten valde att flytta fick kommunen möjligheten att bygga en ny stadsdel från grunden med bostäder arbetsplatser, torg, cykelvägar och stadspark. Området ska kopplas ihop med den nyligen upprustade Centralparken på andra sidan motorvägen och bli ett riktigt långt parkstråk.

Den 29 maj uppmärksammades projektet genom en stor artikel i Dagens Nyheters bostadsdel.

Läs artikeln här!

För mer information kontakta: Mårten Setterblad

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012