">In english

NYHETER

Stort medialt intresse för utvecklingen av Arvika hamn

2015-04-27

Hamnen är en viktig del av stadskärnan i sjöstaden Arvika. Kommunen satsar nu stort på att ta hand om och utveckla området på ett genomtänkt sätt i framtiden. Visionen är att skapa utrymme för näringsliv, kultur och föreningar men också att skapa en ny mötesplats för alla arvikabor. Just nu arbetar man med att ta fram en en fördjupad översiktsplan för hur hamnområdet ska utvecklas. Som ett led i detta arbete har kommunen upphandlat tre arkitektteam som ska ta fram varsin framtidsbild för hamnområdet utifrån ett program som är antaget av kommunfullmäktige. I hård konkurrens med 30 andra nordiska arkitektkontor har Nyréns valts ut som ett av tre team. Juryn motiverar sitt val av de tre kontoren med omdömen som lyhördhet och inlevelse samt upplevelsen av balansen mellan förnuft och känsla.

Arvika kommun bjuder in till ”Öppet magasin” under projekttiden för att alla medborgare ska kunna ta del av arbetet med framtidsbilderna. Det första tillfället är onsdagen den 17 juni klockan 18.30.

Läs artikel i Arvika Nyheter !

"Arvika ska återta sitt vatten"-Läs artikel i Värmlands Folkblad här!

"De bästa arkitekterna ska utveckla Arvika hamn"- Läs artikel i Värmlands Folkblad här!

Läs mer på kommunens hemsida här!

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012