">In english

NYHETER

Marcusplatsen nominerad till Nacka Stadsbyggnadsutmärkelse

2015-04-22

Marcusplatsen utgör en viktig del av Sickla köpkvarter där den ligger som en naturliknande park mellan Dieselverkstaden och Kunskapsgallerian. I arbetet med att rusta upp Marcusplatsen har vi utgått från parkens industriella historia och strukturerat de gångvägar som gick över platsen. Vi har ritat en ny träpaviljong med uteservering och en bouleplan som blir parkens nya huvudattraktion.

Nu är Marcusplatsen nominerad till Nacka Stadsbyggnadsutmärkelse, ett pris som delas ut i syfte att uppmuntra och uppmärksamma god design. Objekt som nomineras ska ha färdigställts föregående år och för att gå vidare till den slutgiltiga nomineringen ska de tillföra just extra god design inom sitt stadsbyggnadsområde. Evenemanget arrangeras av bygglovenheten i Nacka kommun och omröstningen genomförs under Nackas stadsbyggnadsdagar.

Läs mer om Marcusplatsen här

Läs mer på Nacka kommuns hemsida

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012