">In english

NYHETER

Forsåker är ett av de största byggprojekten i Västsverige de närmaste tio åren

2015-04-07

Forsåker i Mölndal är ett av de större byggprojekten i Västsverige de närmaste tio åren. Det är f.d. Papyrus industriområde som skall omvandlas till ca 3000 nya bostäder, kommersiella fastigheter, kontor och skolor. Stadsdelen har ett centralt läge vid Mölndalsbro utanför Göteborg.

Nyréns Arkitektkontor har under hösten 2014 tagit fram en strukturplan för Forsåker. Nu släpps de första visionsbilderna på området som bland annat visar Mölndalsåns centrala roll i gestaltningen och hur de gamla industribyggnaderna kan ge liv till en ny vital stadsdel med stort kulturellt innehåll. I projektet Forsåker får vi arbeta med det vi är riktigt bra på -nämligen hållbar stadsutveckling där vår och beställarens ambition är att skapa miljöer som främjar människors möten och stadens liv. Vi tror verkligen på en blandning mellan gammal och ny bebyggelse, med olika sorters verksamheter och ett stort utbud av kultur -och fritidsaktiviteter som lockar många olika människor till platsen.

Läs mer om Forsåker och fler bilder här!

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012