">In english

NYHETER

Bengt Isling tilldelas årets hederspris

2014-12-05

Stockholms Byggnadsförenings jubieumsstiftelse har enhälligt beslutat att årets hederspris skall tilldelas Bengt Isling med motiveringen "att han som nydanande landskapsarkitekt i Stockholm med stor framgång medverkat i planeringen av flera stora parker i staden. Han har med sin idérikedom och starka formkänsla bidragit till utvecklingen av Stockholms parktradition. Bengt har erhållit flera utmärkelser såsom Sienapriset inte mindre än 3 gånger för Starrbäcksängen, Norra Bantorget samt nu senast strandparken i Hornsberg".

-Jag är självklart mycket glad för priset och den fina motiveringen. I dagar som dessa är det särskilt intressant när det offentliga rummet uppmärksammas eftersom det fungerar som en symbol för hur samhället är organiserat. Att gå förbi  Hornsbergs strandpark en varm sommarkväll och se alla människor som tagit parken till sig blir med det synsättet en symbol för det vi har gemensamt, säger Bengt Isling.

På bilden ses även pristagarna Roger Andersson och Ulf Nordfjell. Bengt Isling är den glada mannen till vänster i bild.

Se artikel i webfinanser!

Läs mer om Hornsbergs strandpark här!

Läs mer om Norra Bantorget här!

 

 

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012