">In english

NYHETER

Medborgarhuset 75 år!

2014-12-01

Medborgarhuset på Södermalm invigdes 1939 för att tillgodose stockholmarnas behov av samlings- och mötesplatser, bibliotek och bad. Huset fyller 75 år och detta firas med ett särskilt jubileumsprogram lördagen den 6:e december.

Medborgarhuset är idag i behov av omfattande renoveringar och Stockholms stad planerar just nu för en ambitiös upprustning och utveckling av fastigheten. Projektet ska göra Medborgarhuset till en mer attraktiv och tillgänglig mötesplats, bland annat genom att öppna upp huset med nya entréer från Götgatan och tunnelbaneplan. Verksamheterna som finns i huset idag kommer att få mer moderna och funktionella lokaler och det kommer att bli lättare att röra sig inom huset. Planerna för Medborgarhuset är en del av stadens satsning på hela Medborgarplatsen i syfte att skapa ett offentligt rum i världsklass.

Fredag den 5 december kl 11 blir det invigning av en dialogpaviljong på Medborgarplatsen dit alla är välkomna att tycka till om Medborgarhusets utveckling.

Läs mer om utvecklingen av Medborgarhuset här!

Läs mer om dialogpaviljongen här!

Lördag den 6 december blir det stort jubileum. Se hela programmet här!

Nu är det klart att Forsgrenska badet skall rustas upp. Läs mer här!


 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012