">In english

NYHETER

Sara Norås brinner för strategisk stadsutveckling och handel

2014-11-03

Sara Norås är arkitekt med inriktning mot strategisk stadsutveckling och handel. Sedan ett par veckor tillbaka arbetar hon på Nyréns Arkitektkontor och bidrar med sitt stora kunnande vad gäller att skapa livskraftig stadsplanering som är kommersiell, kulturell och ekologiskt hållbar. Sara är utbildad i Danmark och Holland och kommer närmast från Wester + Elsner Arkitekter. Hon har tidigare arbetat med ett framtida stadsdelscentrum i kvarteret Valparaiso i Norra Djurgårdsstaden, kommersiell omvandling av Sundbybergs kommunala fastigheter och med handelsutredningar för mindre städer och stadsdelar.

En drivkraft för Sara är att försöka skapa liv mellan husen, ofta som en del av en kommersiell miljö där handel är en viktig och väl integrerad del i ett stadsutvecklingsprojekt. Hon jobbar aktivt med att få in handelsperspektivet i stadsplaneringen och med samverkansprojekt mellan kommun, fastighetsägare och hyresgäster.

- Att förstå och föra samman medborgarnas, handlarnas och fastighetsägarnas intressen är förutsättningen för att lyckas, menar Sara.

För mer information kontakta Sara Norås

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012