">In english

NYHETER

"Klädd till fest" vann arkitekttävling i Katrineholm

2014-10-06

Ett rationellt hus i skimrande festkläder står som vinnare i arkitekttävlingen för Stortorget i Katrineholm där hela 135 bidrag tävlade om torghusets nya utformning. Det vinnande förslaget är utformat av Andreas Bengtsson, Anna Carlsson och Johanna Enhörning och färdigställdes innan Anna och Johanna  påbörjade sin anställning på Nyréns Arkitektkontor i Malmö.

Tävlingsjuryns motivering:

"Förslaget skapar stadga och lugn i torgrummet, med en balanserad skala och definition som kan passa den mindre staden och platsen väl. Klädd till fest är tydligt igenkännbart som "hus" vad gäller proportionering och fasadgestaltning, vilket skapar trygghet och förankring och borgar för acceptans och realisering. Klädd till fest har utformats på ett inlevelsefullt sätt som klarar av att anpassa sig till stadens skala och ändå tillföra något nytt."

Läs mer här!

Läs artikel om projektet från Arkitekten här!

Läs om nyheten på arkitektur.se här!

Läs om nyheten på arkitekt.se här!

Lyssna på inslag från Sveriges Radio om nyheten!

Kontaktperson: Johanna Enhörning

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012