">In english

NYHETER

Nya VHC skapar kreativa krockar i unik byggnad

2014-09-10

Onsdag den 10 september är det invigning av Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum, VHC, för Sveriges lantbruksuniversitet i Ultuna. Den unika anläggningen förenar vitt skilda behov hos studenter, forskare och djur. Här skapas ett nationellt centrum som med sin samlade vetenskapliga och kliniska kompetens kommer att vara en av världens modernaste anläggningar i sitt slag. Nyréns Arkitektkontor har ansvarat för arkitektur, inredningsarkitektur och landskapsarkitektur på uppdrag från Akademiska Hus och SLU.

VHC mäter 53 000 kvadratmeter och inrymmer Sveriges enda universitetsdjursjukhus och utbildningar för veterinärer, husdjursvetare och andra angränsande yrken. Tidigare var verksamheten utspridd på flera håll i Uppsala men med nya VHC blir alla delar samlade under ett och samma tak vilket ger många tillfällen för kreativa möten och gränsöverskridande konstellationer.

Läs mer om projektet här!

Läs artikel om invigningen från Dagens Fastigheter här!

Läs artikel om invigningen från Fastighetsnytt här!

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012