">In english

NYHETER

Vårt förslag till naturum Trollskogen

2014-06-13

Nu är tävlingen om naturum Trollskogen på Öland avgjord. Nyréns var ett av fyra utvalda team som deltog i tävlingen som syftade till att få förslag på en tilltalande, spännande och funktionell anläggning som på bästa sätt kan samverka med en ny basutställning. Utomhusmiljön är en viktig del av anläggningen.

Enligt juryn utlåtande är Nyréns förslag Silvestris det förslag som valt den bästa placeringen på tomten med utgångspunkt från närhet till huvudattraktionen, utifrån väderstrecken och befintliga träd. Juryn anser vidare att förslaget är "sofistikerat, stilrent och elegant. Volymerna är välbalanserade och säkert utformade. Projektet är vilsamt och tar upp skogsmiljöns materialitet."

Projekttävlingen har genomförts på uppdrag av Naturvårdverket genom Länsstyrelsen Kalmar län i samråd med Sveriges Arkitekter.

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012