">In english

NYHETER

Porslinsfabriken - en mötesplats för det oväntade!

2014-05-15

Nyréns deltar tillsammans med tre andra arkitektkontor i ett parallellt uppdrag om framtidens kulturhus i Porslinsfabriken i Gustavsbergs hamn. Förslagen berör den del av den gamla hushållsporslinsfabriken som ska omvandlas till ett centrum för kultur och upplevelser.

Porslinsfabriken har en stor potential som knutpunkt för keramik och konst. Fabrikens kreativa och konstnärliga profil ska stärkas genom att man integrerar utbildning, kultur, mat, handel, konst och bostäder i en och samma byggnad. För att skapa ett kluster med många verksamheter har vi fokuserat på att föra samman alla funktioner kring en gemensam inre ljusgård som blir hjärtat i byggnaden. I ljusgården kan alla verksamheter växa in i och blandas med varandra och här kan man ha gemensamma evenemang och utställningar.

Läs mer om förslagen här!

Läs artikel från Mitt i Värmdö

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012