">In english

NYHETER

Med ny BIM-chef tar Nyréns ännu ett steg in i framtiden

2014-04-15

Nyréns Arkitektkontor har anställt William Yankey som ny BIM-chef med uppdrag att föra kontoret ännu ett steg in i framtiden.                                                     

- Vi ska vara ett ledande arkitektkontor och vi jobbar hela tiden med att utveckla våra arbetssätt. BIM handlar om ett smartare sätt att arbeta, som bygger på ständiga förbättringar, säger Tomas Alsmarker, vd för Nyréns Arkitektkontor.

BIM, kort för Building Information Modeling, är en process som bland annat ger möjlighet att spara kunskap och erfarenheter från olika projekt i en databas. Där kan alla medarbetare dra nytta av dem och själva bidra med förbättringar.                                                                                                                                        

- Arkitektur är ett lagarbete, och med BIM ser vi till att våra medarbetare inte behöver uppfinna hjulet i varje nytt projekt, utan att vi hela tiden drar nytta av alla erfarenheter vi samlat på oss. Man skulle kunna säga att BIM är Carl Nyréns bygglåda i modern tappning, en produktutvecklingsprocess där vi kontinuerligt förädlar vår best practise. William förstår verkligen det här tankesättet, säger Tomas Alsmarker.

William Yankey är uppvuxen i Springfield, Illinois. Han har en examen i inredningsarkitektur från Kansas State University och har tidigare jobbat som BIM-chef på amerikanska arkitektkontor. Dessutom är han en skicklig snickare och bygger allt från möbler till basgitarrer.                                                                             

- Förhoppningsvis hjälper den bredden mig att kunna prata med alla på kontoret när jag nu börjar jobba med utbildning och att entusiasmera hela kontoret för den senaste teknikplattformen, säger han.

Till att börja med ligger fokus på utbildning i Revit och att visa de fördelar som finns med att lära sig de digitala verktygen på djupet.                                            

- Den tekniska utvecklingen har verkligen förändrat arkitektyrket de senaste åren. Inte minst blir arkitekturen allt mer globaliserad. Mycket fungerar på precis samma sätt här som på kontor i USA, man använder samma tekniker överallt och idéer sprids över världen ögonblickligen. Den utvecklingen är det viktigt att dra nytta av, säger Wiliam Yankey.


För mer information, kontakta William Yankey, william.yankey@nyrens.se, 070-459 43 89 eller Tomas Alsmarker, vd, tomas.alsmarker@nyrens.se, 070-553 88 76.

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012