">In english

NYHETER

Inre hamnen Oskarshamn - vårt senaste förslag

2014-03-06

Inre hamnen i Oskarshamn är kanske Oskarshamns största stadsutvecklingsprojektet någonsin. Den 5:e mars 2014 presenterade vi på Nyréns Arkitektkontor vårt nya förslag i finalen till det parallella uppdraget om utformningen av Brädholmsområdet i Inre hamnen. Det framtida mindre Hamntorget erbjuder ett nytt spännande stadsrum med möjlighet till bad, utsikter, handel och avkoppling. De flesta byggnaderna är i trä om 2-4 våningar. I vår bearbetning har vi arbetat med att tydliggöra kopplingarna mellan den befintliga staden och det framtida Brädholmen. Genom gaturummens gestaltning och medvetet formade mindre platsbildningar på vägen mot Hamntorget har vi strävat efter att varje del av promenaden ska innehålla unika och positiva rumsliga upplevelser.

För mer information kontakta: Dag Cavallius och Åsa Samuelsson

Se Nyréns senaste film här.

Läs mer om projektet här.

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012