">In english

NYHETER

125 lägenheter- eller 30 radhus på Najadens tak

2014-02-01

1980-talsbyggnaden Najaden i centrala Handen skall förändras kraftigt om fastighetsägaren Hemfosa och kommunens planer blir verklighet. Radhus eller lägenheter planeras att byggas på Najadens tak och i andra, nya husdelar. Visionen har varit att förbättra de offentliga miljöerna, skapa nya torgytor och en  tryggare övergång till naturreservatet Rudan. Najaden ligger centralt i Handen och nära pendeltågsstationen. Genom att bygga fler bostäder och verksamheter hoppas kommunen kunna göra miljön kring Najaden tryggare och mera attraktiv.

Utvecklandet av 1970- och 80-talets kontorsbyggnader vid pendeltågsstationen sker parallellt med det mer omfattande projektet Haningeterrassen med ca 450 nya lägenheter centralt i Haninge. När bostadsbebyggelsen står färdig är det meningen att även den existerande bebyggelsen ska vara förbättrad. I projektet Haningeterrassen ingår att den nuvarande bussterminalen ersätts av en nybyggd terminal under mark.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Lewan, Arkitekt SAR/MSA, tomas.lewan@nyrens.se

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012