">In english

NYHETER

Nyréns och JDS Architects är ett av 58 team som vill bygga Sveriges nya skyskrapa

2013-11-19

Hela 58 bidrag har kommit in till arkitekttävlingen om skyskrapan på Lindholmen i Göteborg. Av bidragen kommer 47 stycken från internationella arkitektkontor.
– Det är ett fantastiskt startfält, säger Claes Larsson, tävlingsansvarig på Sveriges Arkitekter.
– Det kommer att bli ett tufft arbete för oss i juryn med tanke på vilka högkompetenta byråer som medverkar, säger Ola Serneke, VD på SEFA som är initiativtagare till skyskrapan.

I onsdags i förra veckan gick anbudstiden ut för arkitekttävlingen om skyskrapan på Lindholmen på Hisingen. Efter en genomgång av bidragen kan arrangörerna konstatera att resultatet är över förväntan. Flera av de ledande arkitektkontoren i världen har anmält sig till tävlingen såsom exempelvis SOM, OMA, BIG och Zaha Hadid.

Bakom tävlingen står Sveriges Arkitekter, initiativtagaren SEFA AB i samråd med Stadsbyggnadskontoret i Göteborg samt det kommunala bolaget Älvstrandens Utveckling AB. Byggnaden kommer att bli 60 våningar och 201 meter hög. Projektet heter Karlvagnsplatsen och innefattar totalt 15 kvarter fyllda av bostäder, kontor, handel och service förutom skyskrapan.

Läs mer här !

 

 

 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012