">In english

NYHETER

Tomas Alsmarker ny vd på Nyréns Arkitektkontor

2013-03-19

Pressmeddelande 19 mars 2013

Tomas Alsmarker blir ny vd på Nyréns Arkitektkontor i Stockholm och Malmö. De senaste 4 åren har Tomas varit vice vd på Tyréns, där han har haft som huvuduppgift att leda och samordna företagets långsiktiga strategiska utvecklingsarbete med fokus på nya lönsamma koncept och affärsmöjligheter.

– Nyréns är ett starkt varumärke som står för en arkitektur som med rätta brukar framhållas för sin självklara enkelhet. Carl Nyrén brukade använda ordet “chosefri” för att beskriva denna kvalitet. Nyréns står för en arkitektur som håller över tiden. Detta Nyrénska förhållningssätt, denna framsynthet, har alltid tilltalat mig. Därför känns det också som en särskilt stor ära att nu få förtroendet och möjligheten att leda och vidareutveckla just Nyréns, säger Tomas.

– Tomas är en dokumenterat skicklig ledare med solid marknadskunskap och högt anseende i branschen. Han är idérik, driftig och har chefsegenskaper. Med Tomas som ny vd känns det tryggt när vi positionerar oss som ett av Nordens ledande arkitektkontor inom hållbar arkitektur och stadsutveckling, säger Nyréns styrelseordförande Dag Klackenberg.

Tomas brinner för utveckling och helhetstänk inom samhällsbyggandet och han talar ofta passionerat om konsten att förena Funktion, Ekonomi, Skönhet och Teknik till en helhet. Det Tomas kallar FEST!

– Ytterst handlar dock utmaningen om hur vi med minsta möjliga resurser åstadkommer ett framtida samhällsbyggande, som på bästa möjliga sätt tillgodoser dagens behov och önskemål, utan att äventyra framtida generationers behov och möjligheter, säger Tomas.

– Med ansats i vår historia skall vi nu tillsammans bygga framtidens Nyréns. Vi skall värna, utveckla och förnya styrkorna i Nyréns varumärke. Jag är övertygad om att det här blir en fantastiskt rolig resa!


För mer information kontakta:

Tomas Alsmarker
Ny VD Nyréns Arkitektkontor från 1 maj 2013
070-553 88 76
tomas.alsmarker@nyrens.se

Dag Klackenberg
Styrelseordförande Nyréns Arkitektkontor
010-471 85 65

Jenny Ersson
Kommunikatör
Nyréns Arkitektkontor
070 459 43 25
jenny.ersson@nyrens.se

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012