">In english

NYHETER

Stor designdialog i Alby till den 28 september

2012-09-20

Många vill påverka nya Alby och cirka 2 500 personer har besökt utställningen om Albys framtid som pågår fram till den 28 september. Sonia Andersson och Åsa Samuelsson från Nyréns, som lett dialogen i Alby, har varit ansvariga processledare/arkitekter för ett tiotal designdialoger under de senaste 4 åren. 

Designdialog är en forskningsbaserad metod som används då man vill involvera många i ett tidigt skede av en bygg- eller planeringsprocess. Det är en strukturerad process med tydligt syfte, innehåll och förväntat resultat i varje steg. Arbetet genomförs som en serie workshops där olika aktiviteter för att bygga kunskap och utveckla idéer ingår. Här utbyter man erfarenheter, formulerar mål och tar fram lösningar. Mellan varje workshop bearbetas dessa till skissförslag av arkitekter. Resultatet sammanfattas i bildprotokoll.

Att först lyssna på människor som använder en plats och därefter utveckla framtidens visioner i fortsatt samtal/dialog med boende/ verksamma är en förutsättning för att bygga upp starka och samtidigt trygga förändringsprocesser. 

Mer om workshop och program här och mer om projektet här.
 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012