">In english

NYHETER

Nyréns projekt Artipelag har precis vunnit pris för sitt gröna tak

2012-09-07

Scandinavian Green Roof Institute har utsett den Nyréns-ritade konsthallen Artipelag till årets grönaste tak. Scandinavian Green Roof Association är en ideell förening som samlar kunskap och sprider information om gröna tak. Föreningen har sedan år 2000 årligen delat ut utmärkelsen Scandinavian Green Roof Award. Årets prisutdelning skedde den 6 september i Malmö.

Större delen av det 6 000 kvadratmeter stora taket är belagt med sedum, med inslag av andra naturmaterial som sten och trä. Och precis som operahuset i Oslo, inbjuder Artipelag till vandring på taket.

Den drygt 10 000 kvadratmeter stora byggnaden är också utrustad med ett miljöanpassat och energibesparande klimatförsörjningssystem med sjövatten för kyla och värme.

Mer information om projektet kan du läsa här.
 

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012