">In english

Nyheter

Nyréns vann Design S – Swedish Design Awards 2018 för Norsk Skogsfinskt museum

2018-06-12

Nyréns Arkitektkontor vann årets upplaga av Design S – Swedish Design Awards 2018 för Norskt Skogsfinskt museum Polttopiste i kategorin Arkitektur Koncept. Utmärkelsen är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse.

Det vinnande förslaget har eftersträvat att omtolka den unika skogsfinska kulturen och återspegla det i museet och dess... Läs mer

Vi pratar jämställda platser i Almedalen

2018-06-07

Den 5 juli arrangerar Nyréns Arkitektkontor ett seminarium i Arkitekturträdgården i Visby med fokus på jämställda och inkluderande platser. Arkitekter från Nyréns, forskare från Lunds universitet och Malmö universitet samt en representant för brukarna samtalar kring frågan med utgångspunkt från vårt gemensamma forskningsprojekt Equalizer.... Läs mer

Nyutgåva av Carl Nyréns ”…som krokigt ska bli”

2018-06-07

Den 30 maj 2018 var det releasefest hos Arkitektur förlag för nyutgåvan av boken om Carl Nyrén ”...som krokigt ska bli”. Boken summerar Carl Nyréns långa karriär och det stora avtryck han har lämnat efter sig inom svensk arkitektur.

Arbetet med nyutgåvan har pågått sedan ett år tillbaka och har innefattat att uppdatera boken med ett... Läs mer

Skogsfinskt museum nominerat till Design S

2018-04-25

Nyréns tävlingsförslag till nytt Norsk Skogsfinskt museum "Polttopiste" är nominerat till Design S  – Swedish Design Awards i kategorin Arkitektur Koncept.

Design S är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse. Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och... Läs mer

Rum för vård på distans

2018-04-18

Rapporten ”Rum för vård på distans” syftar till ökad kunskap om arkitektur som en viktig komponent i utvecklingen av vårdlokaler för telemedicin och eHälsa. Rapporten presenterades på Centrum för vårdens arkitekturs temadag i Stockholm.

Läs mer om projektet och se filmen om rapporten här:... Läs mer

Loudden - landskap, stadsrum och social hållbarhet

2018-03-20

Under hösten 2017 har Nyréns haft i uppdrag av Stockholms stad att beskriva planeringsförutsättningar och ta fram rekommendationer för planeringen av Loudden, som är den sista etappen i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. I uppdraget har ingått att analysera platsen och föreslå stadsbyggnadsprinciper för landskap, social hållbarhet, offentliga... Läs mer

Nyréns vann tävlingen för Slottsskogsvallens entrépark i Göteborg!

2018-03-08

Nyréns Arkitektkontor vann tävlingen för Slottsskogsvallens entrépark i Göteborg. Förslaget visar hur parken med omgivande skogsbeklädda kullar kan bli en lekfull plats för spontanidrott, motion och fysisk aktivitet. Parken rustas upp, kompletteras och utvecklas med väl riktade tillägg och rumsliga möjligheter som kan byggas ut i etapper inför... Läs mer

Jämställda platser - Equalizer

2018-02-26

Nyréns utvecklar jämställda platser genom ”störningar” - ny metod uppmärksammas

I november 2016 tilldelades Nyréns Arkitektkontor forskningsanslag från Vinnova för att undersöka hur offentliga platser kan omvandlas för att bli mer jämställda och inkluderande. Nu pågår projektet Equalizer för fullt och arbetet har... Läs mer

Nyréns söker chef för affärsområde Urbana Rum

2018-02-14

Nyréns Arkitektkontor är i en spännande fas där vi fokuserar på att utveckla vår framtida arkitektur, vårt arbetssätt och våra affärer. Nu söker vi en affärsområdeschef med passion för arkitektur som skapar goda livsmiljöer!

Ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetarna utveckla såväl affärsområdet som gruppen och individerna. Du tar... Läs mer

Nytt museum i norska finnskogen

2018-02-13

Arkitekttävling för en ny museibyggnad för den skogsfinska kulturen. Nyréns förslag Polttopiste (=brännpunkt) tar utgångspunkt i unika värden i den skogsfinska kulturen. Värden som på ett självklart sätt återspeglar sig i museet och dess omgivande landskap. Museibyggnaden är inflätad i barrskogen, den skapar en vertikalitet som för blickarna... Läs mer

Sidor

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012
Följ @nyrensark på twitter
13 jun.
Vi vann årets upplaga av Design S – Swedish Design Awards 2018 för Norskt Skogsfinskt museum "Polttopiste" i katego… https://t.co/ZtcUPenbPZ - Följ @nyrensark
01 jun.
I onsdags den 30/5 släpptes nyutgåvan av Carl Nyréns ”…som krokigt ska bli” Boken finns att köpa hos Arkitektur För… https://t.co/A99NndxJXS - Följ @nyrensark
25 apr.
Nomineringarna till Design S ute nu. Nyréns förslag till nytt museum i norska finnskogen är nominerat i kategorin k… https://t.co/62ugL1lfUc - Följ @nyrensark
18 apr.
Intresserad av framtidens vård? I går presenterade Carola Magnusson-Bohman rapporten ”Rum för vård på di… https://t.co/9QlC74reza - Följ @nyrensark
09 mar.
Vi vann arkitekttävlingen för Slottsskogsvallens entrépark i Göteborg! https://t.co/tYpGVArz6p https://t.co/aiNMkBwfSI - Följ @nyrensark