">In english

Nyheter

Eastmaninstitutet nominerat till ROT-priset

2017-04-07

Eastmaninstitutet är nominerat till årets ROT-pris! Det q-märkta huset på Dalagatan har omsorgsfullt renoverats med syfte att anpassa byggnaden till moderna och ändamålsenliga lokaler. Ett projekt vi är extra stolta över eftersom det genomförts i nära samarbete med beställare och kontorets olika kompetenser - byggnadsantikvarier,... Läs mer

Nyréns spetsar verksamheten med ny kompetens!

2017-04-04

Nu kompletterar Nyréns Arkitektkontor ledningsgruppen med en ny affärschef med utifrånblick och strategiskt omvärldstänk. Carin Lembre har en bakgrund inom affärsutveckling och tillträder nu rollen som chef för ett av Nyréns fyra affärsområden – Boende, kultur & rekreation.

Carin Lembre kommer närmast från Six Year... Läs mer

Carl Nyrén 100 år!

2017-03-30

2017 firar vi Carl Nyrén hundra år! Det uppmärksammar vi genom att lyfta fram ett antal av Carls projekt från 1950-talet till 1990-talet.

Det blir en resa från det tidiga 50-talet och Baldersskolan i Danderyd, via 60-talet och Stockholms Sparbank i Stockholm city till 90-talet och Vitlycke museum i Tanum. Under året presenterar vi ett 10... Läs mer

Kilen - utveckling av en ny urban nod

2017-03-22

Under vintern 2016 bjöd Sollentuna kommun in samhällsbyggnadsaktörer att komma med nytänkande projektidéer för att utveckla Kilen i Helenelund. Kilen är beläget mellan Stockholm till Arlanda med direkt närhet till E4:an och Ostkustbanan och vid en kommande spårvägshållplats längs Tvärbanans Kistagren.
I samarbete med SSM fastigheter, NCC,... Läs mer

Vi vann tävlingen om koloniparken!

2017-01-26

Markanvisningstävlingen för bostäder vid koloniområdet i Alby är nu avgjord. Tillsammans med SHH Bostäder vann vi med förslaget "Bodla i parken" och idén om det goda kolonilivet.

Tävlingsområdet ligger några hundra meter öster om Alby centrum och tanken är att det ska bli minst 230 nya bostäder runt ett befintligt koloniträdgårdsområde.... Läs mer

Vi deltar i förtätningsdebatt på ArkDes

2017-01-12

Vad får förtätningen för konsekvenser? Vad händer om vi inte förtätar? Landskapsarkitekt Emelie Brunge deltar i panelen och diskuterar förtätningens faror och fördelar på Arkdes, Skeppsholmen i Stockholm, lördagen den 14 januari kl 15.

Debatten på Arkdes är en del av finissageprogrammet för utställningen Bo.Nu.Då. I panelen deltar... Läs mer

1:a pris i tävlingen Inre hamnen!

2016-12-22

Nu står det klart att vårt förslag Koolkajen vinner första pris i gestaltningstävlingen för parker och kaj i Inre hamnen! Det innebär att vårt förslag kommer att ligga till grund för kajpromenaden och badet i Inre hamnen i Norrköping. 

Just nu planeras för utvecklingen av den nya stadsdelen. En viktig del av området kommer att... Läs mer

Nu pågår försäljningen i brf Broparken

2016-12-02

2013 vann vi arkitekttävlingen om utformningen av HSB:s markanvisning inom kvarteret Brofästet i Norra Djurgårdstaden. Ambitionen har varit att skapa förutsättningar för ett gott liv i en hållbar stadsdel. Just nu pågår försäljningen av bostäderna.

Läs mer om projektet här:... Läs mer

Nyréns vässar verksamheten med ny affärschef!

2016-12-02

Nyréns Arkitektkontor har rekryterat Emma Kinch till tjänsten som chef för ett av Nyréns prioriterade affärsområden – Handel, kontor och kunskapsmiljöer. Emma är utbildad arkitekt och kommer närmast från Locum där hon under flera år som Fastighetsutvecklingsdirektör ingått i bolagets ledningsgrupp och nu senast, som biträdande Projektdirektör,... Läs mer

Nominering till Sveriges Arkitekters Planpris!

2016-11-10

 

I år har vi chans att få Sveriges Arkitekters Planpris för bästa planarbete för arbetet med Bevarande- och utvecklingsplan för innerstaden i Karlshamn. Karlshamn är ett av de fem projekt som är nominerade.

”- En av de nominerade är en bevarandeplan som visar på hur kommunen, istället för att ondgöra sig över sina riksintressen,... Läs mer

Sidor

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012
Följ @nyrensark på twitter
07 apr.
Hurra! Eastmaninstitutet nominerat till årets ROT-pris, ett fint projekt där våra olika kompetenser fått samverka! https://t.co/IPv0R1doVh - Följ @nyrensark
04 apr.
Vi är så glada att presenetera vår nya affärschef Carin - rätt person på rätt plats! https://t.co/83whpKNkei - Följ @nyrensark
30 mar.
Intressant. Vad säger stadsplanerare om detta? Förhållningssätt idag? - Följ @nyrensark
30 mar.
C. Nyrén 100 år! Västerortskyrkan på tur i årets projektkavalkad. Vad är ett bra kyrkorum - idag och i framtiden?… https://t.co/89nvBLKx5j - Följ @nyrensark
17 mar.
Vår vd Tomas Alsmarker om det industriella byggandet och innovation, samt i expertpanel för framtidens bostadsbygga… https://t.co/5bKiTyyFjf - Följ @nyrensark