">In english

Nyheter

Rum för vård på distans

2018-04-18

Rapporten ”Rum för vård på distans” syftar till ökad kunskap om arkitektur som en viktig komponent i utvecklingen av vårdlokaler för telemedicin och eHälsa. Rapporten presenterades på Centrum för vårdens arkitekturs temadag i Stockholm.

Läs mer om projektet och se filmen om rapporten här:... Läs mer

Loudden - landskap, stadsrum och social hållbarhet

2018-03-20

Under hösten 2017 har Nyréns haft i uppdrag av Stockholms stad att beskriva planeringsförutsättningar och ta fram rekommendationer för planeringen av Loudden, som är den sista etappen i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. I uppdraget har ingått att analysera platsen och föreslå stadsbyggnadsprinciper för landskap, social hållbarhet, offentliga... Läs mer

Nyréns vann tävlingen för Slottsskogsvallens entrépark i Göteborg!

2018-03-08

Nyréns Arkitektkontor vann tävlingen för Slottsskogsvallens entrépark i Göteborg. Förslaget visar hur parken med omgivande skogsbeklädda kullar kan bli en lekfull plats för spontanidrott, motion och fysisk aktivitet. Parken rustas upp, kompletteras och utvecklas med väl riktade tillägg och rumsliga möjligheter som kan byggas ut i etapper inför... Läs mer

Jämställda platser - Equalizer

2018-02-26

Nyréns utvecklar jämställda platser genom ”störningar” - ny metod uppmärksammas

I november 2016 tilldelades Nyréns Arkitektkontor forskningsanslag från Vinnova för att undersöka hur offentliga platser kan omvandlas för att bli mer jämställda och inkluderande. Nu pågår projektet Equalizer för fullt och arbetet har... Läs mer

Nyréns söker chef för affärsområde Urbana Rum

2018-02-14

Nyréns Arkitektkontor är i en spännande fas där vi fokuserar på att utveckla vår framtida arkitektur, vårt arbetssätt och våra affärer. Nu söker vi en affärsområdeschef med passion för arkitektur som skapar goda livsmiljöer!

Ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetarna utveckla såväl affärsområdet som gruppen och individerna. Du tar... Läs mer

Nytt museum i norska finnskogen

2018-02-13

Arkitekttävling för en ny museibyggnad för den skogsfinska kulturen. Nyréns förslag Polttopiste (=brännpunkt) tar utgångspunkt i unika värden i den skogsfinska kulturen. Värden som på ett självklart sätt återspeglar sig i museet och dess omgivande landskap. Museibyggnaden är inflätad i barrskogen, den skapar en vertikalitet som för blickarna... Läs mer

Ulrika Bergström ny vd för Nyréns

2018-01-30

Arkitekten Ulrika Bergström vill se en stärkt arkitektroll och arkitektur och livsmiljöer med kvaliteter som står sig många generationer. Nu kliver hon in i rollen som vd på Nyréns Arkitektkontor. Ulrika kommer närmast från en roll som affärsområdeschef för Nyréns Urbana rum, där hon lett ett team av landskapsarkitekter, stadsplanerare och... Läs mer

Vallentuna bibliotek - rankat som ett av Europas bästa!

2018-01-12

Library Ranking Europe (LRE) har recenserat Vallentuna bibliotek och ger biblioteket för andra gången på två år, fem stjärnor av sex möjliga, med omdömet "excellent". Bibliotekets centrala placering och husets välkomnande atmosfär är några av sakerna som bidrar till att Vallentuna bibliotek rankas högt av bedömare.

Vallentuna kommun... Läs mer

Just nu i Skärholmen

2018-01-12

Fokus Skärholmen är en satsning för att samla stadens förvaltningar och bolag i en gemensam ambition att få i gång bostadsbyggande och stadsutveckling i Vårberg, Skärholmen, Bredäng och Sätra och samtidigt öka de stadsmässiga och sociala sambanden inom och mellan stadsdelarna.

Vi arbetar tillsammans med stadsbyggnadskontoret,... Läs mer

Stora Turismpriset till Artipelag!

2017-12-11

Foto: Åke E:son Lindman

Vi gratulerar Artipelag till Stora Turismpriset 2017! För 24:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till... Läs mer

Sidor

Arkiv

2016
2015
2014
2013
2012
Följ @nyrensark på twitter
18 apr.
Intresserad av framtidens vård? I går presenterade Carola Magnusson-Bohman rapporten ”Rum för vård på di… https://t.co/9QlC74reza - Följ @nyrensark
09 mar.
Vi vann arkitekttävlingen för Slottsskogsvallens entrépark i Göteborg! https://t.co/tYpGVArz6p https://t.co/aiNMkBwfSI - Följ @nyrensark
01 mar.
Tack panelen och alla ni som kom till kvällens samtal om vårt projekt Equalizer och jämställda… https://t.co/0OR3S12nLV - Följ @nyrensark
27 feb.
Hur kan offentliga platser kan omvandlas för att bli mer jämställda och inkluderande. I vårt projekt Equalizer ingå… https://t.co/ev1raTkeRw - Följ @nyrensark
21 feb.
Har du passion för arkitektur som skapar goda livsmiljöer? Är du vår nya affärschef för Urbana rum? https://t.co/xuoINHMuCc - Följ @nyrensark